Lewis Hamilton: “The LM Has Always Been My Ultimate Dream Car"

Use your ← → (arrow) keys to browse more stories
Lewis Hamilton: “The LM Has Always Been My Ultimate Dream Car

Hamilton ontvangt McLaren F1 LM bij winst F1-kampioenschap 

Lewis aan het woord: “The LM has always been my ultimate dream car since I first saw it when I was 13. When I first went to McLaren it was there and I fell in love with it. There are only five LMs in existence and the normal ones — the GTR — are worth about £1m, so the LM must be double that.” (bron: The Sun) 

De gemiddelde Nederlander krijgt wat procentjes salarisverhoging en een flesje wijn bij bovengemiddeld presteren. In de decadente Formule 1-wereld werkt zo’n beloning niet. Of je nu €25 mln of €26 mln op je bankrekening gestort krijgt, maakt als F1-rijder ook geen moer uit.

Nee, voor Hamilton was alleen zijn droomauto, een McLaren F1 LM, goed genoeg. Als tegenprestatie moet hij dan wel de titel binnenslepen. Tevens moet de constructeurstitel door McLaren gewonnen zijn. Nu maar hopen voor de 23-jarige Lewis Hamilton dat dit geen 1 april-grapje is… Een McLaren F1 LM is niet zomaar een sportauto. De auto maakt gebruik van dezelfde V12 die gebruikt werd in de McLaren F1 GTR die in ‘95 de 24 uren van Le Mans wist te winnen.

Met z’n 691 pk en slechts 1062 kg haalt de F1 LM een topsnelheid van 362 km/u. Het bekende sprintje naar de 100 doet ‘ie in 2,9 seconden. Leuker misschien nog wel is de tijd die hij nodig heeft voor 0 - 160 - 0 km/u: 8,5 seconden. Er zijn slechts vijf exemplaren van gebouwd (+ één prototype) en de auto kost een slordige €2,5 miljoen. Vergeleken met dat bedrag zijn de onderhoudskosten van €40 mille per 10.000 km natuurlijk een peuleschilletje. Na de F1-race van Melbourne dacht ik dat het kampioenschap binnenharken peanuts voor Hamilton zou zijn. Na de race van Maleisië denk ik daar echter toch wat anders over…

Ton Boerkamp march 2008

http://danicapatrick.nl

 

Follow B/R on Facebook

Out of Bounds

Formula 1

Subscribe Now

By signing up for our newsletter, you agree to our Terms and Privacy Policy.

Thanks for signing up.